Acres of Gold


Cindy

(Aingeal of Remy Martin Goldens)


Cindy is op 23 juli 2015 geboren en kwam per 19 september bij ons wonen op onze boerderij in Vegelinsoord.


Cindy heeft alle benodigde medische controles en showkeuringen gehad en wij fokken dan ook volgens de richtlijnen van de rasvereniging.

Dit stemt ons optimistisch, al blijft een fijne familie  hond houden altijd op nr 1 staan.


Cindy is een lieve, sociale hond, welke graag mag spelen, apporteren en goed volgzaam is, al heeft  ze ook wel eens bananen in haar oren zitten.

Cindy is graag buiten, houdt van water maar ook van modder.


Tess

(Naomi from Acres of Gold)

Tess is geboren op 27 november 2017 en is lief, vriendelijk, enthousiast, volgzaam maar vooral dol op mensen. 


Met Tess volg ik jachttraining en we hebben er enorm veel plezier in. Desondanks blijkt wel dat Tess knuffelen belangrijker vind dan precies doen wat de opdracht vereist. Bij enige afleiding viert ze een feestje met alle helpers. In de basis een ontzettend mooie eigenschap. 


Tess heeft distichiasis. Dit is een afwijking aan haar oog.

Bij distichiasis groeien een of enkele haren vanuit de vrije ooglidrand waarin zich normaal geen haarzakjes bevinden. Deze kunnen tegen het hoornvlies aan komen waardoor er mogelijkheid is tot beschadiging. Tess heeft geen last van de aandoening tot zover en vertoont geen symptomen.
Alle nakomelingen zullen dan ook getest worden op de aanwezigheid van distichiasis aangezien de manier van vererven onbekend is, hoop ik dat daarmee kan bijdragen aan onderzoek. Fenna is geboren op 08-08-2020, haar eerste weken heeft ze doorgebracht bij Angelique en Gertjan welke haar fantastisch verzorgd hebben en een fijne basis hebben gegeven. Daarvoor grote dank! 


Inmiddels woont Fenna alweer een tijdje bij ons en zijn we druk met training. Door de Corona is het wel af en toe behelpen. Desondanks hebben we een leuke vooruitgang en is het een dame waar we hopelijk een wens van mij kunnen vervullen. Jachttraining met een hond die jacht leuk vindt! 


Ze kan het goed vinden met Cindy en Tess. Daarnaast is ze lief voor onze kinderen en mag graag aangehaald worden. Ze heeft de blik van moeder geërfd en de kleur van vader. 


Ze is een prachtige toevoeging! 


2021 - 2 x 1e prijs SJP C diploma
2022 - 2 x WT C certificaat, 3 x SJP B diploma

Fenna

(Valley of Golden Glow Special Eight)