Acres of Gold


Cindy

(Aingeal of Remy Martin Goldens)


Cindy is op 23 juli 2015 geboren en kwam per 19 september bij ons wonen op onze boerderij in Vegelinsoord.


Cindy heeft alle benodigde medische controles en showkeuringen gehad en wij fokken dan ook volgens de richtlijnen van de rasvereniging.

Dit stemt ons optimistisch, al blijft een fijne familie  hond houden altijd op nr 1 staan.


Cindy is een lieve, sociale hond, welke graag mag spelen, apporteren en goed volgzaam is, al heeft  ze ook wel eens bananen in haar oren zitten.

Cindy is graag buiten, houdt van water maar ook van modder.


Tess is geboren op 27 november 2017 en is lief, vriendelijk, enthousiast, volgzaam maar vooral dol op mensen. 


Met Tess volg ik jachttraining en we hebben er enorm veel plezier in. Desondanks blijkt wel dat Tess knuffelen belangrijker vind dan precies doen wat de opdracht vereist. Bij enige afleiding viert ze een feestje met alle helpers. In de basis een ontzettend mooie eigenschap. 


Tess heeft distichiasis. Dit is een afwijking aan haar oog.

Bij distichiasis groeien een of enkele haren vanuit de vrije ooglidrand waarin zich normaal geen haarzakjes bevinden. Deze kunnen tegen het hoornvlies aan komen waardoor er mogelijkheid is tot beschadiging. Tess heeft geen last van de aandoening tot zover en vertoont geen symptomen.
Alle nakomelingen zullen dan ook getest worden op de aanwezigheid van distichiasis aangezien de manier van vererven onbekend is, hoop ik dat daarmee het kan bijdragen aan onderzoek. Tess

(Naomi from Acres of Gold)